keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Tallink Shuttle ja Pre-Order lomakkeet 31.8. saakka

Tällä kertaa meni hieman pidempään ennenkuin saimme käsiimme tuoreet hinnastot. Näillä listoilla voit siis tilata laivoilta juomat, toki Pre-Orderin tuotevalikoimat on tilattavissa ihan netin puolelta. Sellaisen vinkin voimme antaa, että jos haluat kenties tilata Shuttle Car Orderista jotain mitä Pre-Order nettihinnastosta löytyy, ota netistä koodi ylös ja lisää se omaan tilaukseesi.

Ainakin nyt SuperStar -laivalla (29.7.) oli tilaajille tarjolla lista, jossa oli lueteltu kaikki Pre-Order nettitilaussivuston tuotteet. Lisäksi laivalta tilaaja saa etukupongin, kun tilausraja ylittyy (olikohan 170 vai 180e), mutta netin kautta todella vaivaton vaihtoehto. Ehkä blogimme voisi herättää henkiin oman listansa, mikäli sille olisi käyttöä? Mutta tässä nämä listat skannattuna, listat voimassa 31.8. saakka.

Shuttle Car Shopping, sivu 1

Shuttle Car Shopping, sivu 2

Tallink Pre-Order, sivu 1

Tallink Pre-Order, sivu 2


perjantai 25. heinäkuuta 2014

Tallinnaan ja takaisin, useasti päivässä

Tallinnaan ja takaisin, se lienee monen matkailijan matkasuunnitelma. Useat tekevät päiväristeilyjä, joidenkin suunnitelmissa on olla yö Tallinnassa tai suunnata vaikkapa pidemmäksi aikaa Pärnuun. Ainakaan lauttayhteyksistä se ei jää kiinni, sillä laivoja etelä-Helsinkiin menee ja tulee varsin paljon. Tässä ote Baltic Guide lehdestä, jossa on perinteisesti esitelty päivittäiset laivayhteydet.



Yksi näppärä tapa varata lauttaliput on Laevapiletid.ee, josta löytyvät kaikki laivaliput matkaajille. Joskus laivayhtiön omilta sivuilta voi löytyä äkkilähtöjä edullisemmin, mutta helpoimmin kaikki löytyy siis Laevapidetid sivustolta.

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Silja Europan tilalle Baltic Queen!

Tallink Siljan Silja Europa matkaa maailman toiselle puolelle. Silja Euroopan tilalle tulee Baltic Queen, joka tällä hetkellä purjehtii Tukholman ja Tallinnan välillä. Baltic Queenin tilalle puolestaan tulee Romantika... melkoisen yllättävä veto, mutta...



Muutos astuu voimaan 7.8.2014 alkaen.

Tallink Siljan tiedote asiasta
Tallink Siljan liikennetiedote

Rantapallon juttu aiheesta.
Aamuset
Helsingin Uutiset
Turun Sanomat
Tamperelainen
Yle ja Yle2
Talousuutiset
Iltasanomat
ESS
Talouselämä
Iltalehti
Uutisvuoksi
MTV
Kansan Uutiset









perjantai 18. heinäkuuta 2014

Alkoholin tuontiohjeet hiertävät

Tullin ohjeistamat tuontikiintiöt ovat olleet kuun alusta alkaen voimassa. EU:n ja tavaran vapaan liikkumisen malli ei toimi tässäkään tapauksessa kun valtion byrokraatit koittavat keksiä lain puitteissa ja lakia rikkoen erilaisia ohjeita ja säädöksiä kansalaisen elämää vaikeuttamiseksi.

Jo nyt on blogin ylläpitäjillekin kuulunut kauhutarinoita siitä, kun ei olekaan uskallettu ottaa kahta lonkerolaatikkoa yhden sijaan mukaan laivalta, jospa vaikka paha tullimies sen toisen vie ja nappaisee sakot päälle. Pelottelukampanja on siis osittain onnistunut.

Tullin ohjeistus on nimenomaan ohje, ei ehdoton raja. Samat ohjearvot ovat olleet pidempään jo voimassa esimerkiksi Tanskan ja Saksan välillä, mutta eipä siellä oikein valvota tätä. Johtuen toki siitä että hinnanero ei ole niin suuri mitä se on Viron ja Suomen välillä.

Iltalehdessä puidaan jälleen tänään tätä asiaa ja tästä pääset siihen juttuun. Kommenteissa on asiallisia ja asiattomia kannanottoja, popkornit mikroon ja lukemaan.

Edelleen, omaan käyttöön saa tuoda niin paljon kuin haluaa. Sitä ei mikään ohje kiellä.

perjantai 11. heinäkuuta 2014

Äkkilähdöllä Tallinnaan edullisesti?

Tallinnaan pääsee parhaimmillaan todella edullisesti ja jopa päivälippu Helsingistä Suomenlinnaan (5,50e) maksaa päiväristeilyä tai yön yli reissua enemmän. Sesongin pukatessa päälle hinnat luonnollisesti nousevat ja mitä lähemmäksi reissu tulee, sitä vähemmän lähdöllä on paikkoja.

Monilta jää kuitenkin huomaamatta se, että monet matkatoimistot ovat haalineet näistä lähdöistä omia kiintiöitä, joita he sitten loppuun saakka yrittävät saada myydyksi. Hyvä keino onkin tsekata eri äkkilähtötarjoukset, joiden joukosta voi löytyä todellisia helmiä, juuri sinulle sopivia matkatarjouksia.

Esimerkiksi huomiselle päivälle eli lauantaille 12.7. pääsee vielä matkalle Tallinnaan, vaikka monet myyvät jo "eioota". Äkkilähdöillä voi joutua hieman tinkimään matkustusajankohdasta, mutta jos on pakko päästä lähtemään niin äkkilähdöt tarjoavat hyvän vaihtoehdon.

Laivayhtiöillä on omia äkkilähtötarjouksia ja matkatoimistojen äkkilähdöt löytyvät Rantapallon omasta äkkilähtösivustosta, joka on osoittautunut erittäin mainioksi sivustoksi:

Äkkilähdöt Tallinnaan, aikajärjestys
Äkkilähdöt Tallinnaan, hintajärjestys

tiistai 8. heinäkuuta 2014

Ai tämäkin on kaljarallin vika?

Viron kaljarallin syyksi pistetään nyt kaikki. Työpaikat vähenee, virolaisia tulee Suomeen, alkoholismi kasvaa ja paljon muuta. Okei, oma osuutensa sillä varmasti on, mutta ei nyt sentään kaikkea voi pistää sen piikkiin. Hauskin juttu nähtiin tänään kun lehdistö raportoi Vantaan jätevoimalan polttokattilan tukkeutuvan siitä kaikesta alumiinista jotka Virosta tuodut tölkit aiheuttavat. Okei joo, ehkä näin, mutta olisiko esimerkiksi kierrätyksen ja panttitoiminnon osalta jotain tehtävissä?

Jos tölkeistä saisi vaikka puolet siitä mitä Virossa, 4-5 senttiä, väitänpä että ne toimitettaisiin ahkerasti kierrätykseen. Laatikollisella tölkkejä kun saisi jo euron ja vähän päälle. Ja jos se alumiini on niin arvokasta, niin miksi ei asialle tehdä jotain?

Lue kaljarallin aiheuttamasta tragediasta täältä Talouselämän sivuilta.

torstai 3. heinäkuuta 2014